Video 3: Merkityksellisen elämän eväät

Keskustelijoina Arto O. Salonen ja Juni Sinkkonen

Arto Salosen ja Juni Sinkkosen keskustelussa ollaan merkityksellisen elämän äärellä ja ihmetellään maailmaa ja sen kauneutta. ”Meidän pitäisi enemmän syleillä ei-tietämistä ja selittämätöntä ja sitä nöyryyttä, jota se meissä tuottaa. Ajassa, jossa ihminen on kaiken keskipiste unohtuvat nöyryys ja ihmettely, jotka voisivat tuottaa elämään merkityksellisyyttä ja hyvinvointia”, pohtii Juni Sinkkonen.

Linkki videoon: Merkityksellisen elämän eväät

Arto O. Salonen. (Kuva: Sakari Röyskö)

Professori Arto O. Salonen on tulevaisuuden tekijä, joka tutkii kestävään elämään ja yhteiskuntaan siirtymistä. Salonen on terävä ajankuvan sanoittaja ja pidetty tieteen yleistajuistaja. Salonen työskentelee Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksella. Hän on Suomen kestävyyspaneelin jäsen. artosalonen.com


 

Juni Sinkkonen (Kuva: Henri Jumppanen)

Juni Sinkkonen on monimuotoisen elämän puolustamiselle omistautunut eko- ja ympäristöpsykologi (PsM). Hän toimii ympäristötunteiden asiantuntijana Tunne ry:ssä sekä luotsaa omaa yritystään. Sinkkonen on jo vuosien ajan ohjannut työpajoja, luennoinut ja kirjoittanut syväkestävien maailmankuvien, identiteettien ja toimintamallien vahvistamisesta. Hän on myös osallisena Metsä ei vastaa -valokuvataideprojektissa, joka viestii monilajisen solidaarisuuden puolesta sekä yhteisen luontomme tuhontaa vastaan. Kolumnistin ominaisuudessa Sinkkonen puolestaan ottaa kantaa niin ahtaisiin ihmissuhdekäsityksiin kuin kotikaupunkinsa lähiluontopolitiikkaankin. Vapaa-ajalla Sinkkosen mielipuuhia ovat saunominen, sammalmättäillä makoilu ja kasvisruokakestit ystävien kesken.

OKKA-säätiö