Video 2: Tulevaisuus on avoin

Keskustelijoina Otto Tähkäpää ja Panu Pihkala

Otto Tähkäpää ja Panu Pihkala käyvät vuoropuhelun tulevaisuuden kohtaamisesta, peloista ja toivosta, ja hyvän tulevaisuuden tekemisestä. ”Tulevaisuus on auki erilaisille vaihtoehdoille ja mahdollisuuksille, ja myös meidän omille mahdollisuuksillemme ja kyvyillemme vaikuttaa tulevaisuuteen”, sanoo Otto Tähkäpää.

Linkki videoon: Tulevaisuus on avoin mahdollisuuksille

Otto Tähkäpää. (Kuva: Annukka Pakarinen/Lasten ja nuorten säätiö)

VTM Otto Tähkäpää on kotimaassa ja kansainvälisesti palkittu tulevaisuudentutkija ja Tulevaisuuskoulun perustaja. Taustaltaan hän on ympäristö- ja yhteiskuntahistorian tutkija. Tähkäpään perustama Tulevaisuuskoulu on lapsille ja nuorille sekä heidän kanssaan työskenteleville opettajille ja kasvattajille tarkoitettu tulevaisuuskasvatuksen edelläkävijä. Työssään Tähkäpää on perehtynyt erityisesti oppimisen ja koulutuksen tulevaisuuksiin sekä ekologisesti kestävän tulevaisuuden kysymyksiin. Hän on myös kirjailija, jonka esikoisteos Telin tutkimusmatka tulevaisuuksiin on lapsille tarkoitettu tarinallinen tietokirja tulevaisuudesta ja tulevaisuuksien tutkimisesta. Vapaa-ajallaan Tähkäpää liikkuu mielellään luonnossa juosten, pyöräillen ja hiihtäen.

 

Panu Pihkala. (Kuva: Uzi Varon/Kirjapaja)

Dosentti Panu Pihkala on kansainvälisesti tunnettu asiantuntija ympäristöahdistukseen ja muihin ympäristötunteisiin liittyen. Hän on tutkinut myös uskonnon ja ympäristöasioiden suhdetta sekä ympäristökasvatusta. Pihkala on julkaissut kaksi tietokirjaa ympäristötunteista. Päin helvettiä? Ympäristöahdistus ja toivo (2017) sai kansallisen sivistyspalkinnon ja Mieli maassa? Ympäristötunteet (2019) laajensi käsiteltävien tunteiden skaalaa. Pihkala julkaisee Climate Change and Happiness -podcastia yhdessä ympäristöpsykologi Thomas Dohertyn kanssa. Hän asuu Itä-Helsingissä vaimon ja kahden pojan kanssa, ja harrastuksiin kuuluvat muun muassa musiikki, frisbeegolf ja retkeily.

 

 

OKKA-säätiö