Lähde mukaan Opettajien kesäkouluun Berliiniin 11.–17.6.2023! (hakuaika päättynyt)

Kesällä 2023 Opettajien kesäkoulu -täydennyskoulutusviikon kohdekaupunkina on Berliini.

Haku alkaa perjantaina 18. marraskuuta ja päättyy maanantaina 12. joulukuuta 2022. Valintapäätöksistä tiedotetaan viikon 6 aikana.

Kohderyhmä ja tavoite

OKKA-säätiö järjestää Opettajien kesäkoulun 2023 yhteistyössä Suomen Saksan-instituutin kanssa. Täydennyskoulutustoteutus on suunnattu opetus- ja kasvatusalan asiantuntijoille: opettajille, varhaiskasvatuksen opettajille, rehtoreille ja muissa alan asiantuntija- tai esimiestehtävissä toimiville.

Kesäkoulun tavoitteena on lisätä tietoa kohdemaasta ja -kaupungista. Erityisesti paneudutaan Saksan koulutuspolitiikkaan ja -järjestelmään sekä ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin, kuten monikulttuurisuuteen. Asiantuntijaluentoja, opettajatapaamisia ja tutustumiskäyntejä täydentävät kulttuurikokemukset. Kesäkoulu mahdollistaa myös monialaisten ja kansainvälisten yhteistyöverkostojen solmimisen.

Osallistuminen ei edellytä saksan kielen taitoa.

Ohjelma ja ennakkotehtävä

Opettajien kesäkoulun ohjelma on alustava, ja se tarkentuu kevään 2023 aikana.

Täydennyskoulutusviikkoa edeltää kaksi ennakkotehtävää: ensimmäisessä osallistuja laatii lyhyen esittelyn itsestään ja toisessa hän perehtyy kesäkoulun oppimistavoitteita tukevaan ajankohtaisilmiöön. Jälkikäteen osallistujalla on mahdollisuus antaa palautetta toteutuksesta.

Valintakriteerit

Opettajien kesäkouluun valitaan enintään 12 osallistujaa eri koulutusasteilta.

Valintakriteereissä painottuvat henkilökohtainen kouluttautumistarve sekä osallistujan aktiivisuus tiedon ja osaamisen jakamiseen sekä hyödyntämiseen omassa työyhteisössään.

Osallistujavalinnoista ilmoitetaan viikolla 6 hakujärjestelmän kautta.

Osallistumismaksu

Vaikka säätiö kattaa valtaosan täydennyskoulutuskustannuksista, osa kuluista joudutaan kohdentamaan osallistujille. Opettajien kesäkoulun hinta on 540 euroa/osallistuja, ja se maksetaan kevään 2023 aikana kahdessa erässä. Organisaatiosta riippuen työnantaja saattaa tukea osallistujan täydennyskouluttautumista rahallisesti.

Osallistumismaksu sisältää Finnairin suorat lennot Helsinki–Berliini–Helsinki, hotellimajoituksen aamiaisineen yhden hengen huoneessa sekä ohjelmassa mainitut luennot ja vierailut, laivakiertoajelun, teatteriesityksen sekä perjantain yhteisen illallisen.

Osallistujan maksettavaksi jäävät kotimaan liityntämatkat Helsinki-Vantaan lentoasemalle, Berliinin paikallisliikenteen kulut, päivittäiset ruokailut ja omatoimisten vierailukohteiden pääsymaksut.

Hakeminen ja hakuaika

Voit hakea kesäkoulupaikkaa säätiön apurahajärjestelmän kautta. Hakuaika on 18.11.–12.12.2022.

Huomioithan, että hakemuksen jättäminen edellyttää rekisteröitymistä apurahajärjestelmän käyttäjäksi. Hakemuslomake on mahdollista täyttää useammassa erässä, mutta vain hakuaikana lähetetyt hakemukset voidaan ottaa käsittelyyn.

Lisätietoja

Opettajien kesäkouluun liittyvät tiedustelut pyydetään sähköpostitse osoitteeseen: okka-saatio@oaj.fi.

Herzlich willkommen in Berlin!

Julkaistu: 17.11.2022

OKKA-säätiö