Lähde mukaan Opettajien kesäkouluun Ateenaan 9.-15.6.2024

Kesällä 2024 Opettajien kesäkoulu -täydennyskoulutusviikon kohdekaupunkina on Ateena.

Haku alkaa maanantaina 20. marraskuuta ja päättyy perjantaina 29. joulukuuta 2023. Valintapäätöksistä tiedotetaan viikon 6 aikana.

Kohderyhmä ja tavoite

OKKA-säätiön ja Suomen Ateenan-instituutin yhteistyössä järjestämä täydennyskoulutus Opettajien kesäkoulu on suunnattu opetus- ja kasvatusalan asiantuntijoille – opettajille, rehtoreille ja toimialan asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä toimiville.

Kesäkoulun tavoitteena on lisätä tietoa Kreikan historiasta, yhteiskunnasta, taloudesta ja koulutuspolitiikasta. Asiantuntijaluennot, opettajatapaamiset ja tutustumiset kulttuurikohteisiin tarjoavat uusia ideoita omaan opetus- ja kasvatustyöhön. Kesäkoulu mahdollistaa myös monialaisten ja kansainvälisten yhteistyöverkostojen solmimisen.

Ohjelma ja ennakkotehtävä

Opettajien kesäkoulun ohjelma on alustava, ja se tarkentuu kevään 2024 aikana.

Kesäkouluun liittyy ennakkotehtävä, jossa tavoitteena on perehtyä koulutusviikon oppimistavoitteita tukevaan ajankohtaisilmiöön ja löytää annetusta aihealueesta merkityksellistä tietoa jaetavaksi muille osallistujille.

Valintakriteerit

Opettajien kesäkouluun valitaan enintään 12 osallistujaa eri koulutusasteilta. Valintakriteereissä painottuvat henkilökohtainen kouluttautumistarve sekä osallistujan aktiivisuus tiedon ja osaamisen jakamiseen sekä hyödyntämiseen omassa työyhteisössään.

Osallistujavalinnoista ilmoitetaan viikolla 6 hakujärjestelmän kautta.

Osallistumismaksu

Säätiö osallistuu (60 %) täydennyskoulutusviikon kustannuksiin, jolloin osallistujien maksuosuus saadaan pienemmäksi. Kesäkouluun osallistuvan maksuosuus on 590 euroa, joka maksetaan kevään 2024 aikana kahdessa erässä.

Osallistumismaksu sisältää suorat lennot Helsinki–Ateena–Helsinki, hotellimajoituksen aamiaisineen kahden hengen huoneessa, ohjelmassa mainitut asiantuntijaluennot ja vierailut, Argoliksen retken ja perjantain Rebetiko-illallisen.

Osallistujan maksettavaksi jäävät kotimaan liityntämatkat Helsinki-Vantaan lentoasemalle, Ateenan paikallisliikenteen kulut, päivittäiset ruokailut ja omatoimisten vierailukohteiden pääsymaksut.

Hakeminen ja hakuaika

Voit hakea kesäkoulupaikkaa säätiön apurahajärjestelmän kautta. Hakuaika on 20.11.-29.12.2023.

Huomioithan, että hakemuksen jättäminen edellyttää rekisteröitymistä apurahajärjestelmän käyttäjäksi. Hakemuslomake on mahdollista täyttää useammassa erässä, mutta vain hakuaikana lähetetyt hakemukset voidaan ottaa käsittelyyn.

Osallistujien palautteita vuoden 2023 kesäkoulusta:

“Pystyn hyödyntämään luentojen maantuntemuksellisia oppeja ja oikeastaan ihan kaikkea matkalla nähtyä ja koettua.”

“Olen matkaan erittäin tyytyväinen, se oli suorastaan kesäni huippukokemus!”

“Kesäkoulu ylitti odotukseni.”

Lisätietoja

Opettajien kesäkouluun liittyvät tiedustelut pyydetään sähköpostitse osoitteeseen: okka-saatio@oaj.fi.

Julkaistu: 13.11.2023

OKKA-säätiö