Opettajien kulttuurikisa 2024: Novellikilpailu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OKKA-säätiö järjestää yhteistyössä WSOY:n kanssa novellikilpailun, jonka aihe on ”Toivo”.

Erilaiset uhkat hallitsevat nyt mediakuvastoa vahvasti. Sen sijaan toivon näkökulma on keskiössä harvemmin. Meidän on kuitenkin tärkeää uskoa huomiseen, ettemme luovuttaisi ja jaksaisimme työskennellä paremman tulevaisuuden puolesta. Mitä toivo merkitsee sinulle?  Voit valita novellisi näkökulman ja aiheen kuten haluat, kunhan toivolla on tarinassa merkittävä rooli. Emme hae esseitä tai omakohtaisia tarinoita, vaan kaunokirjallisia novelleja, joten irrottele rohkeasti. Novellit arvioidaan kaunokirjallisin perustein.

Kilpailuun voivat osallistua opettajan työtä tekevät, opettajiksi opiskelevat ja opettajan ammatista eläköityneet kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kustannettua kaunokirjallista teosta. Antologiat ja omakustanteet eivät ole este osallistumiselle.

Kilpailun tuomariston muodostavat kirjailijat Mooses Mentula ja Miina Supinen, kustannustoimittaja Jouni Tikkanen WSOY:stä ja OKKA-säätiön johtaja Tuulikki Similä.

Kilpailun kolme parasta palkitaan kirjalahjoin. Lisäksi voidaan myöntää kunniamainintoja. Palkinnot jaetaan syksyllä 2024 Helsingissä.

Lähetä novellisi 31.7.2024 mennessä sähköpostitse doc-, docx-, rtf- tai pdf-muodossa osoitteeseen okka-saatio@oaj.fi.

Kirjoita enintään kymmenen sivun mittainen novellisi käyttäen kirjasinkokoa 12, riviväliä 1,5 ja reilua marginaalia. Kirjoita ensimmäisen liuskan alkuun ensin oikea nimesi ja sen jälkeen nimimerkkisi. Puolueettomuuden varmistamiseksi tuomarit saavat tietää vain nimimerkit.

Kilpailuaika on 15.4.-31.7.2024

Voit tutustua aiempien vuosien voittajiin verkkosivuillamme.

Julkaistu: 5.6.2024

OKKA-säätiö