Opettajien kulttuurikisa 2023: Novellikilpailu

OKKA-säätiö järjestää yhteistyössä WSOY:n kanssa novellikilpailun, jonka aihe on ”Muutos”. Jokaisen ihmisen elämään kuuluu sekä suunniteltuja että yllättäen tapahtuvia muutoksia. Muutoksen tuulet puhaltavat kaiken aikaa myös yhteiskunnassamme ja koko maailmassa, välillä vaisummin ja välillä kovemmin. Muutokset voivat johtaa myönteisiin seurauksiin tai niiden tulokset voivat olla hyvinkin ikäviä.

Voit valita novellisi näkökulman kuten haluat, kunhan muutos -teemalla on tarinassa merkittävä rooli. Emme hae esseitä tai omakohtaisia tarinoita, vaan kaunokirjallisia novelleja, joten irrottele rohkeasti. Novellit arvioidaan kaunokirjallisin perustein.

Kilpailuun voivat osallistua opettajan työtä tekevät, opettajiksi opiskelevat ja opettajan ammatista eläköityneet kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kustannettua kaunokirjallista teosta. Antologiat ja omakustanteet eivät ole este osallistumiselle.

Kilpailun tuomariston muodostavat kirjailijat Mooses Mentula ja Emma Puikkonen, kustannustoimittaja Jouni Tikkanen WSOY:stä ja OKKA-säätiön johtaja Tuulikki Similä.

Kilpailun kolme parasta palkitaan. Lisäksi voidaan myöntää kunniamainintoja. Palkinnot jaetaan syksyllä 2023 Helsingissä.

Lähetä novellisi 25.8.2023 mennessä sähköpostitse doc-, docx-, rtf- tai pdf-muodossa osoitteeseen okka-saatio@oaj.fi.

Kirjoita enintään kymmenen sivun mittainen novellisi käyttäen kirjasinkokoa 12, riviväliä 1,5 ja reilua marginaalia. Kirjoita ensimmäisen liuskan alkuun ensin oikea nimesi ja sen jälkeen nimimerkkisi. Puolueettomuuden varmistamiseksi tuomarit saavat tietää vain nimimerkit.

Kilpailuaika: 26.5.-25.8.2023

Voit tutustua aiempien vuosien voittajiin verkkosivuillamme.

Julkaistu: 25.5.2023

OKKA-säätiö