Opettajien kulttuurikisa 2022: Novellikilpailu

Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö – OKKA-säätiö sr järjestää yhteistyössä WSOY:n kanssa novellikilpailun, jonka aihe on ”Yhdessä”.

Kaikki tarvitsevat jonkun tai jonkin lähelleen. Olemme yhdessä perheenjäsenten, kavereiden, kollegoiden, naapureiden, lemmikkien tai vaikka kohtalotovereiden kanssa. Yhdessä voidaan olla monella tavalla: saman katon alla, muistojen kautta tai vaikka somen välityksellä. Emme hae esseitä tai omakohtaisia tarinoita, vaan kaunokirjallisia novelleja, joten irrottele rohkeasti. Voit tulkita aihetta vapaasti ja nimetä novellisi itse. Novellit arvioidaan kaunokirjallisin perustein.

Kilpailuun voivat osallistua opettajan työtä tekevät, opettajiksi opiskelevat ja opettajan työstä eläköityneet kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kustannettua kaunokirjallista teosta. Antologiat ja omakustanteet eivät ole este osallistumiselle.

Kilpailun tuomariston muodostavat kirjailijat Mooses Mentula ja Soili Pohjalainen, WSOY:n kustannustoimittaja Jouni Tikkanen ja OKKA-säätiön johtaja Tuulikki Similä.
Kilpailun kolme parasta palkitaan. Lisäksi voidaan myöntää kunniamainintoja. Palkinnot jaetaan syyskuussa.

Lähetä novellisi 21.8.2022 mennessä sähköpostitse doc-, docx-, rtf- tai pdf-muodossa osoitteeseen okka-saatio@oaj.fi.

Kirjoita enintään kymmenen sivun mittainen novellisi käyttäen kirjasinkokoa 12, riviväliä 1,5 ja reilua marginaalia. Kirjoita ensimmäisen liuskan alkuun ensin oikea nimesi ja sen jälkeen nimimerkkisi. Puolueettomuuden varmistamiseksi tuomarit saavat tietää vain nimimerkit.

Kilpailuaika: 20.5.-21.8.2022

Voit tutustua aiempien vuosien voittajiin verkkosivuillamme.

Julkaistu: 29.6.2022

OKKA-säätiö