Kohti kestävää ja hyvää elämää -opetusvideosarja on julkaistu

OKKA-säätiön, Opintokeskus Siviksen ja Kansalaisopistojen liitto KoL:in toteuttamassa Kohti kestävää ja hyvää elämää -hankkeessa tuotettu opetusvideosarja on nyt julkaistu. Videoiden tarkoituksena on toimia vapaan sivistystyön oppilaitoksissa ja järjestökentällä tapahtuvien ryhmäkeskustelujen virikeaineistona, mutta niitä voivat hyödyntää opetustyössään myös muut oppilaitokset. Videoiden tueksi on laadittu fasilitaattorin opas, joka antaa esimerkkejä aineiston monipuoliseen käyttämiseen.

Kohti kestävää ja hyvää elämää -videosarjassa kansalaiset ja asiantuntijat jakavat ajatuksiaan merkityksellisestä ja kestävää tulevaisuutta rakentavasta elämästä. Ekologisten, sosiaalisten ja taloudellisten kriisien keskellä tarvitsemme tekoja yhteiskuntamme rakentamiseksi kestävälle perustalle. Tarvitsemme myös uudenlaista ajatusmaailmaa siitä, mitä on merkityksellinen ja hyvä elämä ja mikä on roolimme tällä planeetalla. Kestävän tulevaisuuden rakentamisessa tarvitaan dialogisuutta, ajatusten vaihtoa ja erilaisten tunteiden hyväksymistä sekä tulevaisuustoivoa, ja niihin videosarjalla halutaan kannustaa.

Videot ja fasilitointimateriaali on koottu sivuillemme osioon Kohti kestävää ja hyvää elämää.

Hanke toteutettiin Keski-Suomen ELY-keskuksen myöntämällä ympäristöministeriön hallinnonalan ympäristökasvatuksen ja -valistuksen hankeavustuksella.

Julkaistu: 11.12.2023

OKKA-säätiö