Hyvää kansainvälistä säätiöpäivää!

Toimimme OKKA-säätiössä monin tavoin opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen tukemiseksi. Myönnämme apurahoja, järjestämme tapahtumia ja koulutuksia, edistämme alan tieteellistä tutkimusta ja tuemme taidekasvatusta. Kestävän kehityksen toimintamme on tullut monille tutuksi oppilaitosten kestävän kehityksen sertifioinnin, hankkeiden ja opettajien täydennyskoulutuksen kautta. Julkaisemme Ammattikasvatuksen aikakauskirjaa yhdessä Ammatillisen koulutuksen tutkimusseura OTTU ry:n kanssa. Säätiö on myös julkaissut laajasti opetus- ja kasvatusalan kirjallisuutta.

Vuonna 2023 toimintaamme on kuulunut muun muassa seuraavia asioita:

  • Saimme tänä vuonna ennätysmäärän apurahahakemuksia, yhteensä 386. Apurahoja jaoimme 40 hankkeelle yhteensä 50.000 euroa. Lue lisää myöntämistämme apurahoista täältä.
  • Toimimme yhteistyökumppanina Ammatillinen opettajakoulutus vaikuttaa-kampanjassa, jossa tuotettiin webinaari- ja blogisarja teemalla Elinvoimaista ja kestävää työelämää ammattikasvatuksella. Webinaarisarja on katsottavissa ja blogiartikkelit luettavissa täällä.
  • Kohti kestävää ja hyvää elämää – järjestöt ja vapaa sivistystyö ekososiaalisen sivistyksen edelläkävijöinä -hankkeessa tuotamme opetusvideosarjan käyttöä tukevine oheismateriaaleineen edistämään ekologista jälleenrakennusta. Materiaali tullaan julkaisemaan marras-joulukuussa 2023 ja se on vapaasti  käytettäväksi opetustyöhön. Lue hankkeesta lisää täältä.
  • Osallistuimme asiantuntijana ammatillisen koulutuksen kestävyystiekartan rakentamiseen VASKI – vastuullinen ja kestävä ammatillinen koulutus -hankkeessa. Lue lisää https://vaski.info/.
  • Järjestimme elokuussa työhyvinvointikoulutuksen varhaiskasvatuksen opettajille yhdessä Varhaiskasvatuksen opettajien liiton VOL:in kanssa elokuussa. Voit lukea uutisen tapahtumasta täältä.

Tutustu lisää toimintaamme kotisivuillamme sekä www.akakk.fi (Ammattikasvatuksen aikakauskirja) ja www.koulujaymparisto.fi (sertifiointitoiminta).

Uutisiamme voit seurata myös Facebook-sivuillamme.

Photo by Chris Lawton on Unsplash

Kansainvälistä säätiöpäivää vietetään perinteisesti 1.10. mutta tänä vuonna juhlimme sitä maanantaina 2.10.2023.

Julkaistu: 1.10.2023

OKKA-säätiö