Opettajien kulttuurikisa 2021: Novellikilpailu

Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö – OKKA-säätiö sr järjestää yhteistyössä WSOY:n kanssa novellikilpailun, jonka aihe on ”Luonnossa”.
Poimitko syksyisin kilokaupalla marjoja ja sieniä? Onko sinun päästävä säännöllisesti vaeltamaan? Käytkö hengittelemässä kaupunkipuistossa? Voit valita novellisi näkökulman kuten haluat, kunhan luonnolla on tarinassa merkittävä rooli. Emme hae esseitä tai omakohtaisia tarinoita, vaan kaunokirjallisia novelleja, joten irrottele rohkeasti. Voit tulkita aihetta vapaasti ja nimetä novellisi itse. Novellit arvioidaan kaunokirjallisin perustein.

Kilpailuun voivat osallistua opettajan työtä tekevät, opettajiksi opiskelevat ja opettajan työstä eläköityneet kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kustannettua kaunokirjallista teosta. Antologiat ja omakustanteet eivät ole este osallistumiselle.

Kilpailun tuomariston muodostavat kirjailijat Mooses Mentula ja Juha-Pekka Koskinen, WSOY:n kustannustoimittaja Jouni Tikkanen ja OKKA-säätiön johtaja Tuulikki Similä.
Kilpailun kolme parasta palkitaan lahjakorteilla. Lisäksi voidaan myöntää kunniamainintoja. Palkinnot jaetaan Euroopan säätiöpäivänä 1. lokakuuta 2021.

Lähetä novellisi 22.8.2021 mennessä sähköpostitse doc-, docx-, rtf- tai pdf-muodossa osoitteeseen okka-saatio@oaj.fi.
Kirjoita enintään kymmenen sivun mittainen novellisi käyttäen kirjasinkokoa 12, riviväliä 1,5 ja reilua marginaalia. Kirjoita ensimmäisen liuskan alkuun ensin oikea nimesi ja sen jälkeen nimimerkkisi. Puolueettomuuden varmistamiseksi tuomarit saavat tietää vain nimimerkit.

Kilpailuaika: 21.5.-22.8.2021

Voit tutustua aiempien vuosien voittajiin verkkosivuillamme.

Julkaistu: 18.5.2021

OKKA-säätiö