Elinvoimaista ja kestävää työelämää ammattikasvatuksella -webinaarisarja jatkuu keväällä 2024

 

 

 

Työelämän laaja-alaisiin kehittämistarpeisiin ja kompleksisiin ongelmiin tarvitaan työelämälähtöistä oppimista ja ammattikasvatustutkimusta.

Ammatillisen opettajankoulutuksen harteilla on tärkeä tehtävä: laaja-alaisen osaamisen ja tiedelähtöisen opetuksen edistäminen ammatillisessa koulutuksessa. Ammatillisen koulutuksen saaneet tulevat uudistamaan työntekijöinä työelämää ja kansalaisina koko yhteiskuntaa. Siksi myös ammattisivistyksen käsite on nostettava sille kuuluvaan arvoonsa.

Kevään ja syksyn 2024 aikana Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja OKKA-säätiö toteuttavat yhdessä Haaga-Helian, HAMK:n, JAMK:n, OAMK:n, TAMK:n ammatillisen opettajankoulujen muodostaman verkoston kanssa webinaarisarjan. Sarjassa pureudutaan elinvoimaisen ja kestävän työelämän kehittämistarpeisiin ja siihen, miten koulutuksella vastataan näihin odotuksiin.

Tule ammattikasvatuksen aamukahveille kerran kuukaudessa vahvistamaan osaamistasi!

Kevään ajankohdat ja teemat ovat:

pe 5.4. klo 8.15-9.15  Ammattisivistys

Ammatillisessa koulutuksessa ei ole kyse vain tarvittavien tietojen ja taitojen omaksumisesta. Haaga-Helian ammatillisen opettajankoulutuksen johtaja Crister Nyberg ja Tampereen ammattikorkeakoulun lehtori Annukka Tapani ovat keskustelemassa laajemman ammattisivistyksen merkityksestä. Webinaarin tallenne löytyy täältä

To 2.5. klo 8.15-9.15 Tekoäly oppimisen tukena. Aiheesta kertomassa ovat Oulun ammattikorkeakoulusta lehtori Lotta Pakanen ja Hämeen ammattikorkeakoulusta opetusteknologia-asiantuntija Sami Simpanen.
Webinaarin tallenne löytyy täältä. Lotta Pakasen esitysdioihin pääset tutustumaan täältä ja Sami Simpasen täältä.

Syksyllä ovat vuorossa seuraavat teemat:

  • Oppimisen tuki: syyskuu (HAMK)
  • Oppilaitosjohtaminen: lokakuu (JAMK)
  • Kestävä kehitys oppilaitoksissa: marraskuu (TAMK)

Elinvoimaista ja kestävää työelämää ammattikasvatuksella -webinaarisarjan kaikki aiemmat tallenteet löytyvät osoitteesta https://akakk.fi/aokk-vaikuttaa/

Tilaisuus on kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tapahtuma on osa Sivistyksen teemavuotta 2024 ja löytyy teemavuoden tapahtumakalenterista (https://sivistys.fi).

Julkaistu: 20.3.2024

OKKA-säätiö