Kestävän kehityksen kilpailu ja haastekampanja 2014

Suomen kestävän kehityksen toimikunta on julkistanut kansallisen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen ”Suomi, jonka haluamme 2050”. Tämän vuoden aikana yhteiskunnan eri toimijat voivat antaa yhteiskuntasitoumuksen tavoitteisiin perustuvia omia toimenpidesitoumuksiaan.

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, OKKA-säätiö, Suomen Ympäristökasvatuksen Seura, Lastentarhanopettajaliitto, Suomen Kansanopistoyhdistys, Kansalaisopistojen liitto ja Vapaa Sivistystyö ry haastavat kaikki Suomen päiväkodit, koulut ja oppilaitokset antamaan oman kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksensa.

Tavoitteena voi olla esimerkiksi kestävän kehityksen ohjelman rakentaminen, Vihreä lipun tai kestävän kehityksen sertifikaatin saaminen, tai muu kestävän kehityksen kasvatusta edistävä teko tai toimintamalli.

Lisäksi OKKA-säätiö julistaa sertifioinnin 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kilpailun päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille parhaasta kestävän kehityksen teosta tai toimintamallista. Parhaat palkitaan OKKA-stipendein marraskuussa 2014 sertifioinnin juhlaseminaarissa.

Seuraa tarkempia ohjeita haastekampanjasta ja kestävän kehityksen kilpailusta osoitteessa www.koulujaymparisto.fi.

Lisätietoa kansallisesta kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksesta: www.ym.fi/sitoumus2050

Julkaistu: 4.11.2015

OKKA-säätiö