Kilpailukutsu: Opettajien kulttuurikisa 1.6.–23.8.2020

Soiko elämäsi taitekohdassa rock, pop vai klassinen? Millainen on rakkaustarinasi soundtrack?

OKKA-säätiö järjestää yhteistyössä WSOY:n kanssa novellikilpailun, jonka aihe on ”Tunnussävel”. Voit tulkita aihetta vapaasti ja nimetä novellisi itse. Novellit arvioidaan kaunokirjallisin perustein, mutta erillistä palautetta ei anneta.

Kohderyhmä ja kirjoitusaika

Kilpailuun voivat osallistua opettajan työtä tekevät, opettajiksi opiskelevat ja opettajan työstä eläköityneet kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kustannettua kaunokirjallista teosta. Antologiat ja omakustanteet eivät ole este osallistumiselle. Kilpailuaika on 1.6.–23.8.2020.

Tuomaristo

Kilpailun tuomariston muodostavat kirjailijat Mooses Mentula ja Maija Sirkjärvi, WSOY:n kirjallinen tuottaja Lari Mäkelä ja OKKA-säätiön johtaja Tuulikki Similä.

Tuomaristo kokoontuu syyskuussa tekemään ratkaisunsa kilpailun voittajista, ja tieto voittajista julkistetaan Turun Kirjamessujen palkinnonjakotilaisuudessa. Kirjoittajien erillisellä suostumuksella palkitut tekstit voidaan myös julkaista OKKA-säätiön verkkosivuilla.

Palkinnonjako

Kilpailun kolme parasta palkitaan lahjakorteilla. Lisäksi voidaan myöntää kunniamainintoja. Palkinnonjakotilaisuus järjestetään Turun Kirjamessuilla perjantaina 2.10.2020.

Osallistumisohjeet

Kirjoita enintään 10-sivuinen novellisi käyttäen kirjasinkokoa 12, riviväliä 1,5 ja reilua marginaalia.

Kirjoita ensimmäisen liuskan alkuun ensin oikea nimesi ja sen jälkeen nimimerkkisi. Puolueettomuuden varmistamiseksi tuomarit saavat tietää vain nimimerkit.

Lähetä valmis novellisi 23.8.2020 mennessä sähköpostitse doc-, docx-, rtf- tai pdf-muodossa osoitteeseen okka-saatio(at)oaj.fi.

Lisätietoja

Kulttuurikisaan liittyviin tiedusteluihin vastaamme ensisijaisesti sähköpostitse: okka-saatio(at)oaj.fi.

Svengaavia kirjoitushetkiä ja menestystä kilpailuun!

Julkaistu: 19.5.2020

OKKA-säätiö