Materiaalipankki

OKKA-Svenska kulturfonden -palkinto 2015

Säätiön hallitus on kokouksessaan 24.8. myöntänyt vuoden 2015 OKKA-Svenska kulturfondenpalkinnot Raija Berglundille (Vaasan yliopisto), Sisko Harkomalle (Ylöjärven lukio), Marjatta Kumpulaiselle (Savonia ammattikorkeakoulu), Sari Lantolle (Ylitornion yhteiskoulun lukio), Kirsi Lehtoviidalle (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu) ja Päivi Mattilalle (Turun yliopisto). 1 000 euron palkinnot jaettiin 27.10. Helsingissä.

Kuvassa vasemmalta oikealle Mirja Kopra (OKKA-säätiön hallituksen varapuheenjohtaja), Sisko Harkoma, Raija Berglund, Kirsi Lehtoviita, Tuulikki Similä-Lehtinen (OKKA-säätiön säätiönjohtaja) ja Karoline Berg (Svenska kulturfonden). (Kuva: Reijo Viitanen)

Ammatilliset opettajapäivät 17. - 19.9.2015 Tartossa, Dorpat-hotelli

Seminaarin materiaalit:

Vocational Education system in Estonia (Headmaster Toomas Liivamägi, Tartu Karlova School)
Viron eri kouluasteiden tilastotietoa löydät tästä
Suomen Viron-instituutti esittäytyy (Johtaja Anu Laitila, Suomen Viron-instituutti)

 

OKKA-Svenska kulturfonden -palkinto 2014

Säätiön hallitus on kokouksessaan 27.8. myöntänyt vuoden 2014 OKKA-Svenska kulturfondenpalkinnot Ulla Kaukolalle (Laurea ammattikorkeakoulu), Paula Keskiselle (Jyväskylän steinerkoulu), Katja Kokkariselle (Keudan ammattiopisto), Kirsi MacKenzielle (Humanistinen ammattikorkeakoulu), Sari Saariselle (Laurea ammattikorkeakoulu) ja Jaana Suomiselle (Helsingin yhteislyseon lukio). 1 000 euron palkinnot jaettiin 28.10. Helsingissä.
 

Svenska kulturfonden palkinnon 2014 saaneet

Kuvassa vasemmalta oikealle Ari-Pekka Elomaa (OKKA-säätiön hallituksen puheenjohtaja), Tove Ekman (Svenska kulturfonden), Tuulikki Similä-Lehtinen (OKKA-säätiö), Paula Keskinen, Jaana Suominen, Sari Saarinen, Katja Kokkarinen ja Ulla Kaukola. (Kuva: Anitta Pakanen)

 

Opettajien kulttuurikisa 2013

Järjestyksessään viides kulttuurikisa järjestettiin perjantaina 4. lokakuuta 2013 Turun kansainvälisten Kirjamessujen yhteydessä Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa. Kilpailusarjana oli tänä vuonna lausunta, jossa kilpailijoiden oli mahdollista tulkita sekä omia tekstejään että otteita tunnettujen kirjailijoiden ja runoilijoiden teksteistä.

Kisa oli tarkoitettu kaikille opettajille ja opettajaksi opiskeleville. Kisan osanottajat valittiin hakemusten perusteella.

Kulttuurikisassa oli yhdeksän osallistujaa ja kolme parhaiten menestynyttä palkittiin rahapalkinnoilla. Kisan voitti Hillevi Kilpeläinen (Haminan Keskuskoulu), toiseksi tuli Kimmo Järvelä (Hollihaan ja Torkinmäen koulut, Kokkola) ja kolmannen sijan sai Lilja Puro (Keravanjoen koulu).


Kuvassa ensimmäisen palkinnon saanut Hillevi Kilpeläinen. (Kuva: Tuulikki Similä-Lehtinen) 

 

Ammatilliset opettajapäivät Naantalissa 20. - 21.9.2013, Naantalin Kylpylä

Seminaarin materiaalit

 

OKKA-Svenska kulturfonden -palkinto 2013

Säätiön hallitus on kokouksessaan 28.8. myöntänyt vuoden 2013 OKKA-Svenska kulturfondenpalkinnot Esko Kukkasniemelle (Turun yliopisto), Marianne Myllykselle (Hiekanpään koulu), Berit Peltoselle (Aalto-yliopisto), Sari Pukoselle (Luostarivuoren koulu), Ritva Sairalle (Mikkelin ammattikorkeakoulu) ja Anssi Saloselle (Espoonlahden lukio). 1 000 euron palkinnot jaettiin 22.10. Helsingissä.


Kuvassa ovat (vasemmalta oikealle) Tuulikki Similä-Lehtinen (OKKA-säätiö), Sari Pukonen, Ari-Pekka Elomaa (OKKA-säätiön hallituksen pj.), Berit Peltonen, Esko Kukkasniemi ja Sonja Ollas-Airinen (Svenska kulturfonden) sekä etualalla Ritva Saira. (Kuva: Jouko Karhunen)

 

Kulttuurisesti kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa -seminaari 2013

OKKA-säätiö ja Lastentarjanopettajaliitto järjestivät 14.2.2013 Helsingissä kutsuseminaarin, joka oli osa Valtakunnallisen varhaiskasvatuspäivän ohjelmaa.

Seminaarin materiaalit

 

Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa -seminaari 2012

OKKA-säätiö ja Lastentarhanopettajaliitto järjestivät 9.2.2012 Helsingissä kutsuseminaarin, jonka teemana oli "Sosiaalisesti kestävä Suomi". Seminaari oli osa Valtakunnallisen varhaiskasvatuspäivän ohjelmaa.

Seminaarin materiaalit

 

Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa -seminaari 2011

OKKA-säätiö ja Lastentarhanopettajaliitto järjestivät 10.2.2011 Helsingissä kutsuseminaarin "Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa".

Seminaarin materiaalit